Naar inhoud

Bedrijfsrestaurant

Franeker

In opdracht van Ruedisulj Architecten, hebben we een nieuwe bedrijfskantine ontwikkeld voor een fabriek. De hardwerkende mensen komen tijdens de pauze straks in een ruimte terecht met licht, lucht en (rustgevende) fijne kleuren. Industrieel, 'mannenwereld', basic, stoer, tijdloos en vooral belangrijk: een prettig verblijf. 

De serre zorgt voor veel lichtinval en meer ruimtelijke beleving. Er is contact met buiten wat de ruimte ook groter doet lijken.

De kleuren komen vanuit het logo en zijn doorgevoerd in een 'harmonieus' concept. Wat ook tijdloos is. Enerzijds zorgt de hoge behangwand voor een 'groene' en industriële beleving, anderzijds zorgt de entree van de keuken ervoor dat er ook sfeer ontstaat in de hoge ruimte en de keuken seperaat van het restaurant is. Het groen uit de 2d wand laten we terugkomen op andere plekken op een ruimtelijke manier. Zo wordt de ruimte ook in de hoogte goed benut. Men is letterlijk even uit de fabriek en begeeft zich in het groen! Dit draagt ook weer bij aan de beleving en het welbevinden van de mannen. 

De behangwand is (net als de overige maatwerk onderdelen) ontworpen in dit verhaal. Zo past het perfect qua kleur en beleving. Het toont het (oude) centrum van Franeker, het groen van de lindebomen in het centrum en dat vertaald naar het frisse en nieuwe hier en nu. Het perspectief geeft de ruimte wat diepte. Het is een passend en mooi geheel geworden waar we toch met minimale middelen het maximale eruit hebben gehaald!