Naar inhoud

Saskia

 

In mijn werk als interieurarchitect ben ik een conceptdenker. Ik hou van het verhaal, van de gebruiker, de functie en het doel van een ontwerp. Het geeft betekenis en 'kleur' aan de vormgeving. Daarnaast denk ik graag 'out of the box'. Hoe het ook anders zou kunnen.. om het altijd weer uniek te laten zijn. En passend in zijn functie en doel. Het moet goed en kan altijd beter. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak en de uitvoering hiervan, is dat ik niet voor één stijl of manier sta. Ik kan alles juist mooi vinden, als het verhaal maar klopt en het totaalbeeld. Vooral combinaties vind ik vaak goed werken. Op die manier kan ik een breed publiek bedienen en versta ik mijn vak. Elke keer wil ik die uitdaging van het verhaal schrijven weer aangaan! Als interieurarchitect maar ook als vormgever.. of als stylist.. of product designer.. gelukkig is het een breed vak waar alle facetten elkaar prachtig aanvullen, elk onderdeel is net zo belangrijk en net zo leuk om te doen.. 

 

Na het Cibap te Zwolle waar ik presentatie winkelvormgeving heb gestudeerd, ben ik in 2007 afgestuurd als 'interieurarchitect' aan de koninklijke kunstacademie te den Haag. Tijdens die studie heb ik deeltijd een minor 'kunst en zaken' gevolgt aan de universiteit Leiden.

En inmiddels 13 jaar later heb ik een mooie rugzak aan ervaring! Van het in dienst zijn bij architectenbureau's en design bureau's, tot freelancen en samenwerken met derden. Scholenbouw, kantoren, particulieren, horeca en retail is hierin volop aan bod gekomen.Ik geniet van elk facet en elke fase! 

 

Inmiddels mag ik ook mijn kennis en ervaring delen aan Hogeschool Saxion (Interior, design & styling) waar ik deeltijd werkzaam ben als ontwerpdocent, studiebegeleider en accountmanager. Wat een rijke en inspirerende omgeving met vakgenoten, waarin ik ook mooie prikkels terug krijg, stimulans en inspiratie. Een andere zijde van het vak maar heel erg mooi en waardevol om te mogen doen! 

 

Ik bedien de zakelijke markt (zoals horeca, hotels, retail, kantoren) maar daarnaast ook particulieren (woonhuizen, villa's, penthouses, landhuizen), midden- en hoogsegment. 

Opdrachten kunnen variëren van architectonische ingrepen, verbouwingen, aanbouwen tot re-styling. In dit vak kan het ene niet zonder het andere en is architectuur in het interieur altijd voelbaar. Net als de aankleding en inrichting die daarop volgt. Ik hou van de diversiteit en hoe je de ervaring bij de een weer voor de ander kunt gebruiken. 

Omdat alles met elkaar te maken heeft en invloed op elkaar heeft (kleur, materiaal, vorm, meubel, licht) maak ik het liefst totaal ontwerpen inclusief maatwerk. Maatwerk sluit naadloos aan op de architectuur, functioneert volledig en is altijd uniek door de vormgeving en eigen inbreng kleuren en materialen. 

 

Ik werk vanuit een studio aan huis, een aparte werkplek waar ik mij volledig kan terugtrekken en ook kan sparren met de opdrachtgever of andere partijen. Ik werk indien nodig samen met andere deskundigen om zo een volledig pakket aan te kunnen bieden. Met elk zijn eigen specialisme en ervaring. Op basis van ervaring en fijne afstemming draagt dit bij aan een prettig verloop van het proces. Uiteraard staat het zelf samenstellen van een team vrij en kan alles in overleg. 

 

 

 

Sinds 2007 sta ik in het SBA architectenregister en sinds 2010 ben ik BNI lid.

Dit geeft aan dat kun je kunt vertrouwen op ruime ervaring, professionaliteit, deskundigheid, duidelijke afspraken en degelijke contracten.

 

 

 

Meer weten? Geïnteresseerd? Kom langs, maak een afspraak of neem contact op! Soms ben ik lang van stof of kan ik uitgebreid vertellen.. Ik hou dan ook van goede communicatie, helderheid, eerlijk zijn en een prettige samenwerking. Ik kan dus nog veel meer vertellen maar wellicht is dat aan tafel fijner en persoonlijker. Hierin hou ik graag de drempel laag!