Naar inhoud

Saskia

 

 

Vormgeving en creativiteit zit er van jongs af aan al in. Op diverse manieren uitte dat zich. Van bouwen, vormgeven tot tekenen; van verhalen schrijven en vertellen, tot vormgeven met diverse materialen en op verschillende manieren. Grenzeloos. Puur. fantasierijk. En altijd mogelijk. Maar ik wist ook vooral heel goed hoe mijn ruimte eruit moest zien waar ik mij in begaf. En dan ook het liefst anders dan de rest. In de jongere jaren al veel zwart wit, maar als de tijd rijp was maakte ik net zo snel de verandering naar divers kleurgebruik. Niet voor een gat te vangen. En een brede liefde voor verschillende manieren, stijlen en vormen.

 

In mijn werk als interieurarchitect ben ik een conceptdenker. Ik hou van het verhaal, van de gebruiker, de functie en het doel van een ontwerp. Het geeft betekenis en 'kleur' aan de vormgeving. Daarnaast denk ik graag 'out of the box'. Hoe het ook anders zou kunnen.. om het altijd weer uniek te laten zijn. En passend in zijn functie en doel. het moet goed en kan altijd beter. Wat ik zo mooi vind aan mijn vak en de uitvoering hiervan, is dat ik niet voor één stijl of manier ga. Ik kan alles juist mooi vinden, als het verhaal maar klopt en het totaalbeeld. Vooral combinaties vind ik vaak goed werken. Op die manier kan ik een breed publiek bedienen en versta ik mijn vak. Elke keer wil ik die uitdaging van het verhaal schrijven weer aangaan! Als interieurarchitect maar ook als vormgever.. of als stylist.. of product designer.. gelukkig is het een breed vak waar alle facetten elkaar prachtig aanvullen, elk onderdeel is net zo belangrijk en net zo leuk om te doen.. 

 

Na het Cibap te Zwolle waar ik presentatie winkelvormgeving heb gestudeerd, ben ik in 2007 afgestuurd als 'interieurarchitect' aan de koninklijke kunstacademie te den Haag. 

En inmiddels 13 jaar later heb ik een mooie rugzak aan ervaring! Van het in dienst zijn bij architectenbureau's en design bureau's, tot freelancen bij (woon) winkels en op zelfstandige basis samenwerken met collega's. Ik geniet van elk facet en elke fase. Ik bedien de zakelijke markt zoals horeca, hotels, retail, scholenbouw en kantoren maar daarnaast ook particulieren. Opdrachten kunnen variëren van interieuradviezen tot architectonische ingrepen en aanbouwen, totaal afhankelijk van de vraag. In dit vak kan het ene niet zonder het andere en is architectuur in het interieur altijd voelbaar. Net als de aankleding en inrichting die daarop volgt. Ik hou van de diversiteit en hoe je de ervaring bij de een weer voor de ander kunt gebruiken. 

 

Ik werk vanuit een studio aan huis, een aparte werkplek waar ik mij volledig kan terugtrekken en ook kan sparren met de opdrachtgever of andere partijen. Ik werk indien nodig samen met andere deskundigen om zo een volledig pakket aan te kunnen bieden. Met elk zijn eigen specialisme en ervaring. In overleg kunnen we per project het team samenstellen waarvan we weten dat het goed gaat komen en de samenwerking prettig verloopt. 

 

Of het nu gaat om een volledig traject van schets tot en met oplevering of alleen een kleuradvies, alles is mogelijk. Elke opdracht wordt aangepast aan de vraag en behoefte. En zo blijft het ook laagdrempelig en toegankelijk. 

 

 

Sinds 2007 sta ik in het SBA architectenregister en sinds 2010 ben ik BNI lid.

Dit geeft aan dat kun je kunt vertrouwen op ruime ervaring, professionaliteit, deskundigheid, duidelijke afspraken en degelijke contracten.Wie meer wil weten of een afspraak wil maken, ik ben altijd bereikbaar en de koffie staat klaar!