Naar inhoud

Centrumschool

Emmeloord

Ontwerp wandbekleding, kleuren- en materialenplan

Voor Tromp Partners Architecten moest voor het ontwerp van de centrumschool (één pand waar twee scholen in verblijven) een voorstel komen voor kleuren en materialen.Omdat het ontwerp voor de school symmetrisch is en twee gebruikers heeft, moest het een totale eenheid zijn en toch elk ook op zichzelf.Het centrale speellokaal wordt om en om gebruikt. De school is flexibel in die zin, alle wanden kunnen open voor grote gebeurtenissen als kerst, uitvoeringen etc. Van zowel het speellokaal als de onderwijsgebieden. Zo kunnen ze gescheiden zijn en toch ook gezamenlijk zaken aanpakken.

 

De aanwijzingen uit de gesprekken en het wensenpakket van beide scholen hebben we zien te vertalen naar een passend concept. Licht, fris, een geheel en ook elk op zich.

Zo is gekozen voor een in het oog springend 'centrum' geïnspireerd op de natuur en is dit kleuren pallet in pastel tinten aan de zijkanten gebruikt. Zo ligt de focus op het centrale gebied en blijven de lokalen rondom rustig. Met elk een eigen pastel pallet. De groene vloer is in het totaal fris, niet storend, passend bij de overige kleuren en is ook een kleur uit de natuur. Het linoleum is teven toegepast tegen de wanden in de hal als 'lambrisering' en ook als spatwand bij de pantry's.

Voor het centrale gebied is een behang ontworpen met super size natuurlijke elementen zoals bloemen, vlinders en andere kenmerken. Een vrolijk, fris en licht geheel, waar de kinderen blij van worden en waar ze niet extra worden geprikkeld dan nodig.