Naar inhoud

Groningen

Hanze Hogeschool

Ontwerp en uitwerking balie entreegebied

In opdracht van Ruedisulj Architecten moest er een nieuwe entree komen voor de vleugel bedrijfskunde.

Een ruimte met een voor- en backoffice, rechtstreekse doorloop naar de vleugel vanuit de hal, wachtruimte met voldoende afstand en een plek om zelfstandig informatie te kunnen inwinnen.Dat hebben we weten te creëren door duidelijkheid te scheppen en het eenvoudig te houden.

Er is gekozen om met minimaal aantal kleuren te gaan werken en deze te gaan gebruiken in de routing en het overall gevoel. De kleuren komen terug in de school. Als scheiding met de backoffice is daar voor een andere kleur gekozen die elders terugkomt in de vleugel.

De lijnen van de balie kun je doortrekken naar achteren welke op gelijke hoogte weer de speelse indeling van de kastenwand bepalen. Eenvoud. Er is gewerkt met een groot 'blok', een groot gebaar waar een insnijding in is gemaakt en is 'opengeklapt', naar boven en naar beneden.

De lichtstrook bovenaan wilden we graag behouden, door deels (maar minimaal) het nieuwe stuk er voor te laten komen. Zo blijft de balie ook los van het pand.

Grote vlakken op de vloer geven aan waar je mag lopen welke zijn uitgelijnd met de deuropening. Zo ook waar je mag staan bij de balie. Vaste stoelen op afstand geven een 'afsluiting' van het gebied door het gebaar naar boven en hier kan men op gepaste afstand verblijven.