Naar inhoud

Idskenhuizen

woonhuis particulier

Interieurontwerp

Ontwerp keuken, licht-, materialen- en kleurenplan, inrichting

 

Een vrijstaande woning kreeg een uitbouw, waardoor de pui een paar meter naar buiten is geschoven, gevolgd door een overkapping.

Op deze manier ontstaat er meer lucht en ruimte voor onder andere een nieuwe keuken en kan de kamer opnieuw worden ingericht.

 

Bij de pui zijn daklichten geplaatst welke zorgen voor een optimale lichtinval en een lichte kamer.

De keuken is daarom ook licht, fris en naturel gehouden en gaat mee in de kleurenstelling van de kamer.

De lengte van de wand hebben we genomen om te gaan 'vullen' en is er een grote nis op de plaats van het aanrechtblad gemaakt.

Het eiland heeft hetzelfde indeling/kastenverdeling als de wand en het extra dikke blad is weer uitgelijnd met de keukenwand. Zo is er in de eenvoud toch gespeeld met verhoudingen.

Door het eiland kan er richting de kamer worden gewerkt met zicht naar buiten, de tuin en de zitkamer.

Verlichting hebben we geplaatst in het plafond als functioneel licht langs de wanden en wandverlichting is geplaatst om het plafond aan te lichten. Tevens zorgt dit voor een stukje sfeer, vooral in de zitkamer.

Door de combinatie ontstaat een serene ruimte welke minimale schaduwplekken bevat en de grootte van de ruimte is goed zicht- en voelbaar.

De neutrale, tijdloze kleuren basis en houten vloer zorgt ervoor dat alle overige kleuren en toevoegingen er altijd bijpassen en mooi uitkomen.