Naar inhoud

Loft verdieping

Lemmer

design master bedroom, inloop (doorloop) kast, berging en werkplek

Architectuur, indeling, maatwerk, lichtplan, kleur- en materialenplan, meubelplan

 

Op de bovenste etage van deze woning hebben we een maatwerk ontwerp gemaakt van deze hoge en redelijke vierkante ruimte. Door het plaatsen van een dakkapel ontstaat er meer ruimte én uiteraard meer lichtinval. In dit geval gunstig licht vanaf het noorden. 

Op het wensenlijstje stond een luxe hotelsfeer, modern chique, een fijne werkplek, master bedroom met enige privacy bij bovenkomst, een vliering en bijpassende garderobe.

 

De ruimte hebben we vooral in de hoogte optimaal benut. Door de meeste delen verticaal te ontwerpen in plaats van horizontaal, ontstaat er een open ruimte waar de hoogte en diepte beleving optimaal is. Het licht kan aan alle kanten toetreden en er is geen benauwd gevoel door een plafond.

De lamellen die de scheiding vormen tussen trap en ruimte, zijn onder een hoek geplaatst zodat er geen inzicht is in de master bedroom. De scheiding met de slaapruimte is aangebracht met een paar treden, die zorgen dat je sneller bij de verticale berging kunt komen vanuit de slaapruimte. De flexibele stellingkast trap zorgt ervoor dat je ook echt je spullen kunt bergen en is daarnaast ook een mooie toevoeging aan het geheel.

Vanuit de bovenkomst is er een looplijn door de verticale kastenwand heen die door de ruimte heen snijdt. Rechts bij het bestaande raam bevindt zich een werkplek en linksaf door de wand heen loop je als een slakkenhuis, door de garderobe/ berging heen. Een opening op het einde geeft een extra toegang tot de slaapruimte.

De aankleding op de zichtlijnen zorgen voor rust en symmetrie door die gelijk te houden. Elke zichtlijn bevat zo een mooie sfeervolle afwerking op de wand, anders als de zijwanden maar het totaal is zeker een rustig en prettig, licht en luxe geheel.

Het hoofdbord als kast geeft extra bergruimte, scheiding, looplijn en verlichting bij het bed. Meer is er eigenlijk niet nodig.. alle wanden zijn aan de zijkant benut waar de technische ruimtes zich tussen bevinden maar niet opvallen. Het uitzicht en lichtinval van en naar het bed maken dit tot een fijn verblijf en een meerwaarde aan de slaapruimte. 

 

De combinatie tussen diverse afwerkingen, glans en mat maar vooral de natuurlijke basis geven het een chique geheel en een eigen twist. De vormgeving herhaalt zich van de schuine lamellen naar de open en gesloten latten in de grote kastenwand. 1 groot gebaar in de ruimte die een statement maakt en super functioneel is. 

Wat een fijne ruimte en goede opdeling, op naar de uitwerking en uitvoering!