Naar inhoud

Lounge, gastenverblijf en werkplek

Balk

Voor een ruime tweede verdieping (zolder) was de opdracht een ontwerp te creëren in modern living stijl. De ruime zolder heeft een centrale toegang en 3 bestaande dagramen. Het ontwerp is uiteindelijk door lichtinval, minimalisme en sterke loop- en zichtlijnen een kloppend plaatje geworden! Contrasten, rust en een warm gevoel. Less is more. Een grote vorm deelt de totale ruimte op en de transparante vormgeving zorgt voor lichtinval en toch ook privacy. Hierlangs bevindt zich een lange loop- en zichtlijn die gaat van de ene zijde (thuis werkplek) naar de andere zijde, de lounge/ gastenverblijf. Een verblijf die als een 'slakkenhuis' overgaat van neutraal, licht, naar warm, luxe en hotelsfeer. Een prachtig resultaat, goed gevoel, eenvoud, licht en warmte.

Daarnaast net zo belangrijk: functioneel. En passend in de ruimte. De extra zolder bij het gastenverblijf kan gecreeërd worden door de hoogte en zo ontstaat er een extra slaapplek voor kinderen of gewoon.. een leuke speelzolder!