Naar inhoud

Nijemirdum

woonhuis particulier

Interieurarchitectuur 

Ontwerp keuken, kleuren- en materialenplan, interieur vormgeving

 

Omringend door bossen en natuur, staat er een prachtige woning welke na aankoop, een grondige verbouwing nodig heeft. Een interieurontwerp met concept, indelingsplan, materialen-, kleuren- en lichtplan moeten de woning omtoveren tot een woning van deze tijd met kenmerken van het bestaande.

 

De grote vide die de verdiepingen met elkaar verbindt en zorgt voor vrije lichtinval is een aanwinst voor de beleving van de woning. Daglicht kan toetreden via het dak en de puien van verschillende zijden. De bestaande stalen ronde spiltrap is bewaard gebleven als contrast en authentiek element, net als de grote balk die de scheiding van vide naar plafond in de keuken maakt. Enkele aanpassingen aan de trap zorgt ervoor dat deze naar deze tijd is getild en past bij de moderne aanpassingen van de woning. Door de trap te omsluiten heb je beneden een beleving en bij boven komst geeft het weer nieuwe inzichten, vice versa.

Het bestaande rookkanaal in de woning heeft de perfecte centrale plek voor een haard bepaald en daaromheen bevindt zich nu de zitkamer, waar de eetkamer van de andere zijde ook van kan genieten.

De vormgeving van de haard speelt met de vormgeving van de verdieping die bijna elkaar willen 'omarmen' door de doorlopende vormen en zijn functies. Met rustige natuurlijke kleuren komt de vormgeving mooi uit en blijft de beleving neutraal en rustig. Door de rest fris wit te houden is de woning tijdloos en gaat het puur om lichtinval en beleving. Contrast in donkere kozijnen en een donkere keuken maakt het levendig en geeft zicht naar buiten focus op de natuur en de prachtige ruime tuin die de woning om zich heen heeft.

 

De keuken bevindt zich bij entree en heeft een kastenwand welke in de woning is opgenomen. Het eiland loopt door in de eettafel (of eigenlijk andersom) zodat hier een groot gebaar ontstaat. Een scheiding met de keuken, de vide en tevens een doorloop en verbinding met de overige ruimte.

 

De glazen balustrade boven geeft de moderne touch aan het geheel en houdt het transparant en overzichtelijk. Persoonlijke spullen maken de woning eigen en sfeervol. De woning heeft automatisch de indeling aan door zijn vormentaal, dat zorgt ervoor dat alles goed en natuurlijk en in verhouding aanvoelt. In balans en alsof alles zo heeft moeten zijn.

 

Er is geprobeerd met minimale middelen en ingrepen en toepassingen en maximale opbrengst te krijgen. Mooie ruime en lichte beleving met alle behoeften aanwezig en alles op zijn plek.