Naar inhoud

Tiny House vakantiewoning

Stavoren

Interieurarchitectuur 

Totaalontwerp indeling, inrichting, meubelontwerp, kleuren- en materialenplan, lichtplan. Exterieur raamverdeling

 

 

Een Tiny House ontwerpen is als interieurarchitect een prachtige uitdaging! Dit Tiny House is 30m2 en is opgebouwd uit 2 zadeldaken. De achterzijde heeft 2 openslaande deuren aan elke kant, een vrij symmetrisch huisje. met die vaste gegevens mocht ik invulling geven aan het geheel.

Voorop stond dat het een wauw factor moest krijgen. Een ware beleving met een tikje chique uitstraling. Een PvE voor 5 personen met een ruime keuken en apart sanitair en 1 vaste trap, maakte het een uitdagende maar prachtige opdracht. Ik heb hierbij gekozen voor 1 groot gebaar wat een open zitkamer en eetkamer met elkaar verbindt. Dat grote gebaar is een verlaagd plafond wat nodig is om de vaste trap te kunnen realiseren. In verband met de beperkte stahoogte boven en een verhoging in de verdiepingsvloer zowel op de begane grond als op de verdieping, werkt 1 tot 2 treden van de trap 'weg' en maakte dit wel mogelijk. Daarnaast geeft de verhoging van de vloer extra bergruimte en een optie scheiding van functies.

Op de verhoging achterin bevinden zich de keuken en het sanitair. De vide voor en ander en de dakramen in de punt geven extra licht en beleving bij binnenkomst en in de loopruimten. Zo blijft het een zeer ruimtelijk, open en lichte ruimte. Waar alle functies in zitten. gescheiden en toch open. Licht en fris en door de accenten bijzonder en uniek. De trap naar boven is mogelijk door de schuifdeuren bij het sanitair. Een lange zichtlijn van wastafel naar de keuken laten het licht van voor naar achteren gaan en zo is er plek voor een stellingkast trap. Veel maatwerk maakt alles mogelijk, alles is uniek. Zo past hier een horizontale tv dressoir niet dus plaats ik deze verticaal. Wederom een ruimtelijke beweging naar boven in de vide. En kadert de tv van achteren mooi af als je deze op de arm laat bewegen. De constructie die nodig is om de verdiepingsvloer te dragen, biedt gelijkertijd ruimte als garderobe kast waar de trap dan weer omheen kraagt. Het een heeft dus weer met het ander te maken. Niets staat los van elkaar. En alle ruimtelijke elementen hebben elkaar nodig. En dragen bij aan de beleving. En passen dus ook in het geheel omdat ze de bouwkundige oplossingen bieden.

Door de afwerking verder rustig en licht te houden, is het een pure beleving gebaseerd op licht en vorm geworden. Met hier een daar ruimtelijke grapjes zoals de touwen die een valbescherming geven en passen bij de waterrijke omgeving. Wat heb ik zin in de uitvoering hiervan en wat zijn we trots op het resultaat!