Naar inhoud

Woonhuis

Lemmer

Interieurarchitectuur woonvilla

 

Interieurarchitectuur - maatwerk totaal ontwerp

Verhuizen of verbouwen?

Het is de laatste geworden! Wat begon met een aantal maatwerk kasten, werd een totaal ontwerp van de woning. Waar ruimten in elkaar overvloeien, geen harde scheidingen meer zichtbaar zijn. Dit onstaat doordat we deuren hebben verschoven, wandvlakken hebben laten doorlopen en materialen overgaan in plafonds. Herkenbare elementen en vormgeving komen terug. Grafische vormgeving is het uitgangspunt voor het concept wat als patronen te herkennen is. Geen behang maar een zichtbaar grafisch patroon van volumes op de wand. Sierlijsten, verlaagde plafonds en naar voren buigende wanden. Glas was niet transparant is en (kasten) wanden van een dicht materiaal waar je door het lijnenspel heen kan kijken: daardoor is niets wat het lijkt maar is het wat het moet zijn. Geen standaard maar omgebogen naar eigen behoefte en ontwerp. De maatwerk garderobe kast in de hal buigt om de wand en wordt een eenheid met de tv dressoir doordat de scheiding is afgemaakt met een glazen deur. Open, eenheid en zo toch afgesloten. 

Functie's zijn van plek gewisseld en zijn op hun nieuwe plek beter uitvoerbaar. Met 3 kinderen heeft in de woning ieder zijn plek en kan op deze manier een fijn en passend verblijf in de woning beleven. De bestaande uitbouw hebben we omgetoverd tot (woonkeuken) en de tussenruimte is een werkplek/ speellocatie geworden. Met de interne scheiding heeft een ieder rust op zijn eigen moment. En toch blijft de transparantie en het open karakter behouden. 

 

De master bedroom boven heeft een ensuite badkamer gekregen en 2 inloopkasten. De nieuwe gegevens hebben we in een 'blok' (doorloopkast) geplaatst zodat dit geclusterd, de ruimte scheidt van functie en beleving. De nieuwe dakkapel zorgt voor daglicht in de badkamer en dit sijpelt door de spijlen de ruimte binnen. Als de schuifdeuren open staan is het een lichte ruimte met een duidelijke looplijn van en naar het licht toe. De vide in de slaapkamer geeft ruimte en lucht. De contra vorm van de op maat gemaakte boekenkast 'ligt' tegen de kastenwand aan en biedt genoeg ruimte voor alle boeken. Het is een mooie en stille aanvulling op de ruimte met open vakken voor lucht en het tonen van persoonlijke spullen. Zodat niet alles achter gesloten deuren zit!