Naar inhoud

Woonvilla

Balk

Interieurdesign living

Indeling woonkamer, inrichting, meubelontwerp, materialen- en kleurenplan, en lichtplan. Styling

 

Een woonkamer kun je op divers manier indelen. Deze vrij jonge woning van ruim formaat had behoefte aan meer sfeer en een passende indeling bij de functies en zijn bewoners. Een prachtig gezin met 3 kinderen. De keuken was een vast gegeven. We hebben elke stap in goed overleg samen doorlopen. In het begin hebben we diverse mogelijkheden besproken qua opstelling met een moodboard als aanvulling. Hier waren we snel uit! De indeling geeft sterk aan wat waar bevindt en de ruimte wordt nu overal goed benut. Grote zones die vaak alleen als loopgebied worden gebruikt, is in dit plan functioneel gemaakt. De opstelling van de bank maakt verbinding met de eetkamer en geeft een afgezet gebied aan voor berging en voor de kinderen. Zo zijn ze er toch bij en hebben ze ook hun eigen plekje. Een grote witte maatwerk kastenwand deelt de lange wand op en hoort op deze manier ook echt bij het huis. Een groot gebaar die in elk gebied goed te zien en te voelen is. Deze is deels open en deels gesloten gemaakt. De tv kan zo uit het zicht worden gelaten. En door de deur naar de hal transparant te maken valt bij binnenkomst van het huis nu gelijk de kast op met een sfeervolle foto in de zichtlijn. De beleving is dus overal.

Het maatwerk metaal wat in de kamer uit messing bestaat, is in de keuken in het zwart herhaald. Hier ruimtelijk als aankleding, afgemaakt met planten. 

De sfeer waar men zoekende naar was komt overal terug en vormt een geheel. Modern, ibiza, industrieel en vooral licht en natuurlijk. Scandinavisch. Van alles een beetje maar wel in balans. En wat je er ook aan toevoegd, maakt de woning alleen maar meer persoonlijk. Door een voorzetwand te maken bij de bank worden er maatwerk kasten getoverd die een onderdeel vormen van het huis en niet als een los item worden gevoeld. De meeste spullen kunnen zo weggewerkt worden, opgeborgen en sfeervolle items naar voren getoverd. Het lichtplan maakt het af en sluit aan op de functies. Wat wordt het mooi!