Naar inhoud

Woonvilla

Dronten

keuken en living

Inrichting, kleur- en materialenplan, maatwerk design, lichtplan en meubelplan

Deze woonvilla kreeg van binnen meer ruimte door een zijkamer bij de kamer aan te trekken en een muurtje halverwege te verwijderen. Met deze ingrepen kreeg de ruimte meer lichttoevoer, ruimtelijke beleving en contact met de andere ruimte. Hier kon ik mooi op inspelen door de maatwerk onderdelen te laten opgaan in de vormgeving van de woning. De muren worden niet meer als harde scheiding ervaring. Je loopt als het ware door de kastenwand heen en door de glazen deuren is er meer contact met de grote entree. Deze krijgt anderzijds meer licht.

Wat een fijne verbinding van functies en natuurlijke scheiding. Het gebruik van naturellen, zacht kleurgebruik en diverse afwerkingen maken het geheel tijdloos. Het wordt persoonlijk door de accessoires die worden toegevoegd en de foto's die prachtig tot hun recht gaan komen in de kasten. 

De centrale haard wordt vanuit de eetkamer beleeft en net zo goed vanuit de zit- en tv kamer. Het vormt letterlijk de spil van de ruimte. 

Ook het plafond wordt uiteraard niet vergeten. De ruimte is niet al te hoog maar toch voor het extra stukje dimensie en tegelijkertijd het inbouwen van de verlichting, is gekozen voor een verlaagd stukje plafond. Deze gaat over in de koof van de gordijnen. Er vormt zich een looplijn en zo zijn het de kleine dingen die de sterke details vormen in dit ontwerp. Nette afwerking, lijnen die doorlopen, geen ruis, rust en een totaal vormgegeven en samenhangend geheel. Waar genoeg ruimte is voor de items om uit te komen en goed te functioneren.

 

Inmiddels zijn we gestart met de uitvoering en het ontvangen van offertes. De aannemer is al flink bezig geweest met de ingrepen waarna we ons op de afwerking kunnen gaan richten!